Charles Leclerc positief ondanks losgekomen putdeksel dat F1-bolide beschadigde: “We blijven voorzichtig, Red Bull blijft de referentie”

Ferrari
Ferrari

Tegenvaller voor Ferrari tijdens de tweede testdag in Bahrein. Charles Leclerc reed over een putdeksel dat loskwam en de Ferrari F1-bolide beschadigde. Uiteindelijk bleef de impact op het afwerken van het programma dat Ferrari had opgesteld echter beperkt.

“We hebben al de antwoorden gevonden die we nodig hadden en hebben ons volledig programma kunnen afwerken dus dat is goed,” blikt Leclerc terug op de tweede testdag. “We hebben grote wijzigingen aan de wagen gedaan en dat is waarop we ons tijdens de eerste twee testdagen gefocust hebben.”

“Op vrijdag zullen we de wagen finetunen en wat meer in detail gaan maar de eerste twee testdagen verliepen goed.”

Ondanks het feit dat Leclerc voorzichtig positief blijft is de Monegask wat terughoudend. Volgens Leclerc is en blijft Red Bull overduidelijk de benchmark en het te kloppen team dat een voorsprong heeft.

“Laat ons voorzichtig zijn. Het feit dat de eerste twee testdagen vlot zijn verlopen betekent niets op het vlak van competitiviteit,” aldus Leclerc. “Op dat vlak zullen we moeten afwachten. Mijn initieel gevoel zegt dat Red Bull de referentie blijft en een voorsprong heeft.”

“Ik denk dat we de eerste echter ‘performance-runs’ volgende week tijdens de kwalificatie voor de GP van Bahrein zullen zien.”

“Je probeert dan wat meer uit de wagen te halen. Hopelijk kunnen we er op vrijdag voor zorgen dat de afstelling van de wagen zich bevindt waar we dat willen. We zullen de wagen finetunen zodat hij klaar is voor volgende week.”