George Russell onthult: “Andere rijders hebben me gebeld voor het racezitje van Lewis”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

George Russell heeft onthuld dat hij van andere rijders telefoon heeft gekregen over het racezitje van Lewis Hamilton dat eind dit seizoen bij Mercedes vrijkomt.

Sinds de aankondiging dat Lewis Hamilton eind dit seizoen Mercedes zal verlaten om de overstap naar Ferrari te maken gonst het van de geruchten over mogelijke vervangers voor Hamilton. Teamgenoot George Russell onthult nu dat hij al van verschillende andere rijders telefoon heeft gekregen over het racezitje dat zal vrijkomen.

“Uiteindelijk is het Toto Wolff die moet beslissen,” antwoordt George Russell op de vraag of hij iets te zeggen heeft over de keuze van zijn nieuwe teamgenoot. “We hebben er al gesprekken over gehad en ik ben de voorbije winter vaak bij Toto geweest, het was best grappig om de namen van verschillende rijders op mijn gsm te zien verschijnen.”

“Zelfs op mijn telefoon heb ik enkele telefoontjes en berichten gekregen, het was best interessant. Als team hebben we nu een goede opportuniteit en we bevinden ons in een erg goede positie om aan ons volgend hoofdstuk te beginnen, er zijn zoveel successen met Lewis en Mercedes behaald.”

Volgens Russel is er aan de ingesteldheid van de teamleden alvast niets veranderd.

“Tot dusver is de dynamiek in het team helemaal niet veranderd. Ik denk dat iedereen zeer professioneel is we weten allemaal wat onze taak is.”

“De engineers zijn gewoon gemotiveerd om te proberen de zo snelst mogelijke wagen af te leveren en Lewis is ook nog steeds gemotiveerd om zijn uiterste best te doen. Binnen het team voelt het dus alsof er niets veranderd.”