“Als Sergio Perez dit doet dan kan hij wereldkampioen worden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voormalig F1-piloot David Coulthard heeft zijn visie gegeven over de krachtsverhoudingen bij Red Bull en wat Sergio Perez moet doen om zelf kans te maken op de wereldtitel.

Red Bull domineerde het voorbije jaar grotendeels het F1-seizoen maar desondanks kon Sergio Perez nooit echt zelf aanspraak maken op de wereldtitel. Perez eindigde als derde op 149 punten van Verstappen, een erg groot verschil. Volgens David Coulthard is er duidelijk ruimte voor verbetering bij Perez en dat zal nodig zijn wanneer hij zelf wereldkampioen wil worden.

“Wanneer je ziet hoeveel overwinningen Max heeft en hoeveel Perez er heeft dan is het niet gewoon het even op een circuit wat beter doen in enkele bochten,” vertelde David Coulthard afgelopen zondag vlak voor hij een demorun in Dublin ging doen.”

“Wanneer je dezelfde ingrediënten voor je gerecht gebruikt dan krijg je ook hetzelfde gerecht. Je moet iets veranderen om een ander resultaat te verkrijgen.”

“Hij heeft toegang tot de data van de wereldkampioen. Hij kan zien waar hij sneller en trager is. Checo zal op sommige vlakken sneller zijn. Het is gewoonweg Max die het op veel momenten beter voor elkaar krijgt.”

“Al de kennis is er voor Checo om zijn performance te verbeteren. Wanneer hij dat doet dan maakt hij kans om wereldkampioen te worden.”

“Wanneer hij dat niet doet dan zal hij gewoon de zoveelste rijder zijn, net als ikzelf, die enkele races heeft gewonnen.”