Nyck de Vries: “Max Verstappen is een ‘grote broer’ voor mij”

AlphaTauri F1 team
AlphaTauri F1 team

Nyck de Vries begint dit jaar aan zijn allereerste volwaardig seizoen in de Formule 1. Met Max Verstappen staat er nog een tweede Nederlander op de startgrid, eentje die hij wat als een ‘grote broer’ beschouwt.

“Max en ik kennen elkaar al sinds we erg jong waren, we zijn samen opgegroeid in de karting en dat rond dezelfde tijd ongeveer, al hebben we toen nooit echt tegen elkaar geracet,” vertelt Nyck de Vries tijdens een mediasessie van AlphaTauri.

“De eerste keer dat we echt tegen elkaar geracet hebben was vorig jaar in Monza. We stonden toevallig naast elkaar op de startgrid, wat geweldig was.”

“We hebben een geweldige relatie, de wijze waarop we opgegroeid zijn in de racerij, met onze vaders die erbij betrokken zijn en het karten doorheen Europa dat erg gelijkaardig was. We hebben erg veel respect voor elkaar. We zijn uiteraard uit hetzelfde land afkomstig, we spreken dezelfde taal en kunnen goed overweg met elkaar.”

“Ook al ben ik ouder, het voelt bijna alsof Max mijn grotere broer in de F1-paddock is. Hij heeft duidelijk veel bereikt en heeft al enorm veel ervaring.”