“Het wordt geen strijd Verstappen-Leclerc maar wel Adrian Newey tegen Ferrari”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens voormalig Ferrari-rijder Jean Alesi speelt ontwerper Adrian Newey zo’n grote rol in het succes van Red Bull dat we eigenlijk moeten spreken van een strijd tussen Newey en Ferrari in plaats van Max Verstappen tegen Charles Leclerc.

“Als Ferrari zijnde moet je rekening houden met twee tegenstanders,” aldus Alesi tegenover het Italiaanse ‘Autosprint’. “Red Bull, dat momenteel de absolute leider in de Formule 1, is op elk vlak ongelooflijk sterk. Ook Mercedes, ze worden steeds sterker, zeker na de overwinning van Russell in Brazilië. Ik denk niet dat ze twee keer in de fout zullen gaan bij het ontwerpen van de wagen.”

“Ik kijk er enorm naar uit om te zien hoe de verhoudingen zullen zijn, de echte factor is echter Adrian Newey. Sinds het moment waarop de nieuwe regels aangekondigd werden en de engineers vrijheid kregen, is het Newey die het verschil maakt.”

Volgens Alesi is het echt Adrian Newey die het verschil maakt tussen Red Bull en Ferrari en dus ook tussen Verstappen en Leclerc.

“Newey is de beslissende factor geworden, hij is zoals geen ander in staat om een wagen tijdens het seizoen te blijven verbeteren, zelfs al zijn er maar kleine marges,” vertelt Alesi.

“Uiteindelijk worden er erg kleine verbeteringen behaald. Dat is waarom ik denk dat het geen strijd tussen Verstappen en Leclerc zal zijn, maar eigenlijk een strijd tussen Newey en Ferrari.”

“Wanneer hij opnieuw met een meesterwerk op de proppen komt, dan zal alles opnieuw zeer moeilijk worden. Langs de andere kant, mocht de Red Bull-wagen van 2023 iets fragiel hebben of een probleem dan zou alles er anders kunnen uitzien.”

“Maar laat ons sowieso niet vergeten, of het nu goed of slecht gaat, Newey speelt een fundamentele rol bij winst of verlies.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print