“Als Sergio Perez wint in Miami is hij een kandidaat voor de wereldtitel”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Jenson Button laat weten onder de indruk te zijn van Sergio Perez en dat hij een heel goede zaak zou doen met het oog op de titel als hij wint in Miami.

Door zijn overwinning in Baku naderde Sergio Perez in de tussenstand om het wereldkampioenschap tot op zes punten van zijn teamgenoot Max Verstappen. Als we Jenson Button mogen geloven, zou een overwinning in Miami het zelfvertrouwen van Perez nog een enorme boost kunnen geven.

“Ik ben echt onder de indruk van Sergio,” aldus Button. “Max is waarschijnlijk de moeilijkste teamgenoot die je kan hebben want als hij de baan op gaat krijgt hij alles klaar door zijn snelheid.”

“Volgens mij heeft Perez afgelopen weekend een goede zaak gedaan, zelfs twee opeenvolgende overwinningen als je de sprintrace wil meetellen. Dat zal hem veel zelfvertrouwen geven.”

“Ik denk dat we het pas echt zullen weten wanneer we naar de volgende race gaan, ook een soort straatrace, of hij daar kan winnen.”

“Ik bedoel, dat zou enorm veel voor hem betekenen. En ik denk dat het hem vertrouwen zou geven voor het seizoen.”

Hoewel Button onder de indruk is van Perez maakt hij daar toch een kanttekening bij door te stellen dat het de Mexicaan soms nog aan constante prestaties ontbreekt. 

“Lewis Hamilton staat er elk weekend” voegde Button daaraan toe. “Misschien niet zo met de auto dit jaar. Maar dat is normaal gesproken de manier waarop ze racen, en daarom zijn ze zo moeilijk te verslaan gedurende een seizoen. Terwijl Checo veel meer ups en downs heeft.”

“Het is veel moeilijker om zo een kampioenschap te winnen als je het opneemt tegen Max.”

“Dus ik denk dat het Sergio aan consistentie ontbreekt. De consistentie om het voor elkaar te krijgen. Maar als hij dat kan in Miami, denk ik dat hij een kans heeft om te vechten voor het kampioenschap.”

“Ik had niet gedacht dat ik dat zou zeggen, echt niet. Maar het is geweldig om te zien dat hij zoveel vertrouwen heeft in die auto. En het is goed voor de sport.”

“We hebben het nodig, want Red Bull is duidelijk in het voordeel op dit moment. We hebben ze allebei nodig om te vechten. En ik denk dat Max ook zoiets heeft van ‘fair play voor Checo’.”

“Hij heeft het echt goed gedaan. Dus het draagt bij aan de titelstrijd, we hebben het nodig dit seizoen. Dus kom op Checo!”

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print