Frederic Vasseur: “We hebben bij Ferrari nooit gepanikeerd”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-teambaas Frederic Vasseur is erg blij met de vooruitgang die zijn team lijkt te hebben geboekt alsook de manier waarop zijn team na een erg moeilijk seizoensbegin heeft gereageerd.

Drie races ver zag het er erg slecht uit voor Ferrari, zeker na de nulscore tijdens de race in Australië. Tijdens de pauze tussen de race in Melbourne en Baku werkte Ferrari echter bijzonder hard en daar plukte het in Azerbeidzjan al de eerste vruchten van.

Het goede nieuws is bovendien dat veel concurrenten in Azerbeidzjan updates op hun wagen introduceerden terwijl Ferrari buiten een specifieke vleugel voor het stratencircuit in Baku met haar updates wacht tot de komende races. Volgens Vasseur is het vooral belangrijk om hard te blijven werken en niet te panikeren.

“We hadden verwacht om aan het begin van het seizoen beter te zijn, daar zever ik echt niet over,” aldus Vasseur. “Maar waar ik zeer blij mee ben is de reactie van het team, we hebben nooit gepanikeerd.”

“Na de eerste twee races waarin het slecht ging hebben we tussen Jeddah en Melbourne echt op een zeer goede manier gereageerd. We hebben in onze manier van aanpak en zelfs bij de ontwikkeling van de wagen nooit echt gepanikeerd of alles aan onze wagen willen veranderen.”

“Een B-versie van de wagen was nooit ons plan, we hebben ons altijd gefocust op het brengen van kleine updates om te begrijpen wat we aan het doen waren en om ook te begrijpen waar er potentieel was om verbeteringen te doen.”

“Ik ben dan ook meer dan tevreden met dit soort van reactie, maar ik zou zeker en vast liever hebben dat we ons in een betere situatie bevonden.”

Ferrari staat momenteel met 62 punten slechts vierde in het kampioenschap. Tot dusver behaalde het nog maar één podiumplaats, al lijkt er inderdaad in Azerbeidzjan wel een belangrijke stap vooruit te zijn gezet.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print