Sebastian Vettel kruipt opnieuw achter het stuur van een F1-bolide

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Eind vorig jaar nam Sebastian Vettel afscheid van de Formule 1. De viervoudig F1-kampioen wou meer genieten van vrije tijd, momenten met familie en vrienden maar binnenkort zal Vettel toch opnieuw achter het stuur van een F1-bolide kruipen.

Sebastian Vettel zal in juli tijdens de dertigste verjaardag van het ‘Goodwood Festival of Speed’ opnieuw zijn raceoverall en F1-helm aantrekken om met verschillende wagens uit zijn persoonlijke collectie enkele demo’s te geven. Daaronder ook een Williams FW14B van Nigel Mansell en de McLaren MP4/8 van Ayrton Senna.

Vettel zal naast de demo’s ook in gesprek gaan met bezoekers over ‘Race without Trace’, een initiatief om op een zo duurzaam mogelijke manier te racen. Daarbij is er ook veel aandacht voor alternatieve brandstoffen, waarmee ook Vettel zijn F1-demo’s duurzamer wil maken.

“Het is geweldig om na al deze jaren terug te keren naar Goodwood,” aldus Vettel die in 2012 voor de eerste keer deelnam aan het erg populaire evenement. “Ik kan niet wachten om achter het stuur te kruipen van enkele van mijn meest memorabele wagens waarmee ik duurzame brandstof zal rijden.”

“Ik ben een gepassioneerde racer en het is belangrijk voor mij om op een verantwoorde manier te rijden en te genieten van enkele iconische wagens.”