Alweer een rampweekend voor Ferrari

De Italiaanse renstal Ferrari beleeft zijn slechtste seizoensstart sinds 1981. Net als toen heeft het team nog geen enkel punt kunnen scoren in de eerste drie Grote Prijzen van het seizoen.
Massa finishte vandaag niet in China. Tijdens de tweede safety-car periode verloor de Braziliaanse rijder opeens alle vermogen, terwijl hij op dat moment 3de was. Een elektrisch probleem bleek de oorzaak te zijn.

“Ik ben erg ontgoocheld na de race, maar ik ben nog altijd gemotiveerd”, vertelde Massa. “We zullen alles uit de kast moeten halen om uit deze situatie te komen. Het team is van plan om de situatie zo snel mogelijk om te keren. We zullen snel enkele grote aerodynamische verbeteringen op de wagen aanbrengen, maar we moeten ook letten op de betrouwbaarheid van de wagen. Ik had vandaag veel kans op een podium.”

De andere Ferrari rijder Kimi Räikkönen eindigde vandaag als 11de.

“In het begin van de race ging het allemaal nog redelijk goed, maar na mijn eerste pitstop verloor ik teveel grip en daardoor kon ik niet meer zo hard pushen. De wagen gleed alle kanten uit”, vertelde de Fin. “Een paar keer leek de motor alle vermogen te verliezen, vooral op de momenten dat ik vlak achter een andere wagen zat. De situatie in het kampioenschap wordt steeds moeilijker en moeilijker voor ons. We hebben veel fouten gemaakt en we zijn nog altijd niet snel genoeg. Voor de GP van Spanje in Barcelona zullen we enkele nieuwe aërodynamische onderdelen op de wagen hebben, waardoor we normaal meer grip zouden moeten krijgen. Ik weet zeker dat we weer snel kunnen worden en dat we weer zullen kunnen meestrijden voor de overwinning. Alleen zal het wel wat tijd kosten.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print