Tweede startplaats levert niets op voor Alonso

De renstal Renault kon niet profiteren na de uitstekende kwalificatie van de Spanjaard Fernando Alonso. Door de lage bezinehoeveelheid besloot Alonso al snel bij de eerste safety-car zijn pitstop te maken waardoor hij terug viel naar achter in de rangschikking. De andere rijder Nelson Piquet Jr. spinde een paar keer en eindigde zo als laatste.
Alonso werd negende en eindigde dus net buiten de punten.

“Dit is een grote teleurstelling. Zeker als je weet dat we zo goed op dreef waren in het GP weekend en dat je het dan moet afsluiten met 0 punten…”, vertelde Fernando Alonso. “De wagen is veel verbeterd en we waren vooral gisteren erg competitief. Vandaag hebben we echter een verkeerde beslissing genomen. We dachten dat de safety-car nog 10 ronden op het circuit zou blijven, dus kwamen we maar binnen voor een pitstop. Vanaf dat moment lagen we laatste. Bahrein zal opnieuw een zware test worden en dan komt mijn thuisrace in Barcelona, dus we moeten de wagen blijven verbeteren.”

Piquet komt na opnieuw een slecht resultaat onder druk te staan bij Renault.

“De weersomstandigheden waren erg zwaar, we hadden weinig zicht en veel aquaplaning dus daardoor was het erg moeilijk om de wagen op de baan te blijven houden.Ik ben zelf een paar keer gespind maar kon toch de finish halen. Het was een erg teleurstellend weekend, maar ik kijk nu uit naar Bahrein, waar we hopelijk een droge race zullen krijgen”, aldus Piquet.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023