André Lotterer maakt F1-debuut tijdens GP van België

Het hing al enkele dagen in de lucht, maar nu is het ook officieel. André Lotterer vervangt Kamui Kobayashi bij Caterham voor de Grote Prijs van België.
image
Caterham meldt graag de mening over hun wagen te krijgen van een andere ervaren racer. Lotterer is immers drievoudig winnaar van de 24 uren van Le Mans, en voormalig kampioen in de Japanse Formula Nippon. In 2002 was Lotterer nog testrijder voor Jaguar.

Het echte racedebuut in de Formule 1 komt er voor Lotterer echter nu pas, want Caterham zet hem voor de GP van België in het stoeltje van Kobayashi. De onvoorspelbare weersomstandigheden die heersen in Francorchamps zouden ook een rol van betekenis hebben gespeeld bij de keuze van Caterham. Lotterer heeft immers pakken ervaring in het rijden onder wisselende omstandigheden.

Ook Lotterer zelf is in de wolken met de beslissing van Caterham. “Ik ben zeer blij dat ik mag deelnemen aan een Formule 1-weekend. Ik ben Caterham enorm dankbaar voor deze kans. Ik ben er helemaal klaar voor, en sta te popelen om in de wagen te kruipen. Het team brengt dit weekend een aantal updates mee, dus ik zal zo snel mogelijk moeten zien te wennen aan de wagen, omdat we zoveel mogelijk tijd moeten doorbrengen in de wagen om die te optimaliseren.”

Met Lotterer komt er overigens ook opnieuw een halve Belg aan de start van een Formule 1 race. Lotterer heeft immers een Belgische moeder, en woont in Nijvel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}