Andrea Stella maakt een top-drie van F1-piloten maar Lewis Hamilton is opvallende afwezige

Ferrari
Ferrari

McLaren-teambaas Andrea Stella laat weten wie hij de beste drie rijders vindt van de huidige startgrid, opvallende afwezige is zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton.

De startgrid van de Formule 1 bestaat uit de beste rijders van de planeet maar zelfs daar geldt ook de wet dat er maar één de beste kan zijn. In een gesprek met ‘DAZN’ wordt McLaren-teambaas Andrea Stella gevraagd wat zijn top-drie van rijders zou zijn in het geval dat ze zouden beschikken over hetzelfde materiaal en zijn antwoord is enigszins verrassend.

“Mijn top drie rijders met dezelfde auto’s zouden Max Verstappen, Lando Norris en Fernando Alonso zijn,” vertelde Stella.

Stella vertelt ook dat McLaren-rijder Oscar Piastri veel overeenkomsten vertoont met Fernando Alonso. Hij omschrijft hem, net als zijn teamgenoot Lando Norris, als een van de meest complete rijders op de grid.

“Oscar is getalenteerd en intelligent,” zei de McLaren-teambaas. “Zijn hersencapaciteit is erg hoog. Hij heeft zeer interessante eigenschappen. Ik zou zeggen dat hij heel kalm is.”

“Lando is nu al een van de beste rijders op de grid. Hij is erg snel, erg goed in de race, met bandenmanagement.”

“Als ik aan Lando denk, denk ik dat als het team en ik hem een goede auto zouden geven, hij in staat zou zijn om voor het kampioenschap te vechten.”

Maar de compleetste rijder is volgens Stella nog altijd Fernando Alonso. “Hij heeft eigenlijk geen zwakke punten. Ik denk dat dit hem uniek maakt. Hij is in veel dingen niet de beste, maar hij is in alles heel sterk.”

“Ik denk dat ik in Oscar zijn krachtige geest zie, hij lijkt zeker op Fernando. Hij kan wiskundige berekeningen maken terwijl hij rijdt.”

“Aan de andere kant, Lando, ik denk dat zijn ontwikkeling als rijder hem zo compleet zal maken. Hij doet me ook een beetje denken aan Fernando.”