Andreas Seidl: “McLaren heeft een plan maar ik vraag geduld”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Na een erg moeilijk seizoensbegin lijkt McLaren er langzaam in te slagen om vooruitgang te boeken. Teambaas Adreas Seidl tempert echter de verwachtingen en vraagt geduld want vooruitgang boeken vergt tijd.

Na een ontgoochelende eerste race in Bahrein zette McLaren tijdens de tweede race in Saudi-Arabië een bescheiden stap vooruit alvorens het in Australië met beide wagen in de top zes wist te finishen. McLaren profiteerde echter ook van pech bij anderen en teambaas Andreas Seidl predikt geduld.

“Nadat we ons realiseerden dat we aan het begin van het seizoen niet competitief genoeg waren was het belangrijk dat we zo snel mogelijk analyseerden en bestudeerden hoe we onze prestaties konden verbeteren,” aldus Seidl.

“Ik ben erg blij dat ik kan zeggen dat we nu een duidelijk plan hebben. Wat we echter op het vlak van stappen vooruit alsook performance moeten doen vraagt tijd.”

“We moeten geduldig zijn, dit ondanks al onze ambities. Het belangrijkste is dat we nu een duidelijk plan hebben en dat moeten uitvoeren.”

Net als ook de andere teams wordt ook McLaren op dat vlak geconfronteerd met het budgetplafond waardoor je als team weloverwogen keuzes moet maken en dat zorgt er ook voor dat het meer tijd vraagt om de achterstand goed te maken.

“Er is het budgetplafond waarmee je rekening dient te houden. Er is de beperkte tijd in de windtunnel waarmee je rekening dient te houden,” aldus Seidl. “Wanneer wat gebeurt, op dat vlak wil ik niet te veel in detail gaan.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner