“Moderne F1-circuits moeten meer ‘karakter’ hebben, historische circuits moeten op de kalender blijven”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Red Bull-rijder Sergio Perez is het enerzijds goed dat de Formule 1 nieuwe landen en circuits opzoekt maar daarbij moet er wel aandacht besteed worden aan het ‘karakter’ van de circuits, karakter zoals historische circuits als Monza en Spa-Francorchamps hebben.

Na jaren geen voet aan de grond te krijgen op het Amerikaans continent lijkt de Formule 1 met races in Texas, Miami en binnenkort ook Las Vegas eindelijk door te breken in Amerika. Tegelijkertijd heerst er echter ook bezorgdheid over het eventuele verdringen van de oude ‘historische’ circuits alsook dat de nieuwe circuits te weinig ‘karakter’ hebben.

“Het is geweldig dat de Formule 1 zo hard groeit op een ander continent,” aldus Perez eerder deze week. “Het is een geweldige opportuniteit voor de Formule 1, voor de sport. Ik denk dat we er allemaal van gaan profiteren.”

“Tegelijkertijd zou het echter goed zijn om de historie van de sport te handhaven. Die historische circuits moeten altijd erbij zijn.”

“We moeten ervoor zorgen dat we naar nieuwe circuits en plaatsen gaan maar ze moeten karakter hebben. Ik heb het gevoel dat de nieuwe circuits wat karakter missen, dat is belangrijk.”

Circuits zoals Spa-Francorchamps en Monaco werden de voorbije weken genoemd als mogelijke ‘afvallers’ op de F1-kalender. F1-baas Stefano Domenicali liet onlangs weten dat binnenkort meer duidelijkheid zou volgen over de circuits die al dan niet op de F1-kalender zullen staan.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner