Lando Norris: “Ik heb nooit een woord gewisseld met Kimi Raikkonen”

Kimi Raikkonen profielfoto
Alfa Romeo Racing

Lando Norris vertelt dat hij tijdens de drie jaar dat ze samen in de Formule 1 geracet hebben nooit een woord gewisseld heeft met Kimi Raikkonen.

In een wereld als de Formule 1 is het moeilijk om een echte vriendschap te hebben maar de meeste rijders hebben wel een gezonde relatie onderling. Kimi Raikkonen was op dat vlak wellicht een uitzondering en zijn geheel eigen stijl heeft er ook waarschijnlijk voor gezorgd dat hij nooit de favoriete sidekick geworden is van een andere rijder.

Dat maakte ook dat hij tegen het einde van zijn carrière, toen hij de ouderdomsdeken van de grid was, niet de reputatie had die een veteraan met zijn status normaal gesproken heeft. Dat vindt ook Lando Norris, die ongeveer twintig jaar scheelt met Raikkonen.

“Ik denk niet dat ik ooit een woord tegen hem heb gezegd, behalve een ‘Hoe gaat het?’, zoals wanneer je langs iemand loopt die je kent maar niet echt kent”, aldus Norris die werd gevraagd of hij Raikkonen miste op zijn Quadrant YouTube-kanaal.

“Ik mis het kijken naar Kimi. Ik mis zijn interviews en die kant van hem. Maar afgezien daarvan, nee.”

“Er zijn genoeg andere coole mensen in de wereld en we hebben een spannende grid”, aldus de McLaren-rijder.

Sebastian Vettel mist zijn voormalige teamgenoot wel omwille van het feit dat hij een echte persoonlijkheid is.

 “Ja. Ik denk dat hij een echte persoonlijkheid was, en ik heb genoten van de tijd die ik met hem had als teamgenoot,” zei Vettel.

“Maar om eerlijk te zijn, ik leerde hem al eerder kennen, en hij is waarschijnlijk een van de weinige rijders die ik vanaf dag één tot vandaag heb ontmoet die niet is veranderd in de zin dat hij heel, heel open is geweest, me verwelkomde als een jonge knul toen ik in de F1 kwam, en op dat moment was hij waarschijnlijk de meest gevestigde F1-piloot.”

“Groot respect. Ik denk niet dat je een ruzie of een probleem met Kimi kunt hebben. Als je dat wel doet, dan ligt het probleem niet bij hem, het probleem ligt bij jou. Hij is een geweldig persoon.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print