Andretti deelt de F1 een tik uit: Pat Symonds legt functie neer om naar Andretti te gaan

Andretti Global
Andretti Global

Gedurende zeven jaar was Pat Symonds bij de Formule 1 Chief Technical Officer maar vandaag volgde de aankondiging dat Symonds die functie heeft neergelegd. Niet veel later raakte bekend dat Symonds de overstap maakt naar Andretti Global dat verder timmert aan haar weg richting de F1-startgrid.

In zijn functie als Chief Technical Officer heeft Symonds niet alleen een serieuze bijdrage geleverd aan de regels van de huidige generatie F1-bolides maar ook die van de regels die in 2026 zullen ingaan. Het terugtreden van Symonds en zijn overstap naar Andretti is dan ook opmerkelijk te noemen.

Andretti Global deelt met de overstap van Pat Symonds een belangrijke tik uit richting de Formule 1 dat eerder de kandidatuur van Andretti om de F1-startgrid te vervoegen afwees. Bij Andretti zijn ze erg verheugd met de overstap van Symonds.

“We zijn ongeloofelijk trots om Pat te mogen verwelkomen bij de Andretti familie!” reageerde een zeer enthousiaste Michael Andretti. “De kennis van Pat op het vlak van aerodynamica, het gedrag van een F1-wagen en de motoren vormt een enorme toevoeging aan onze reis richting een competitief F1-team. Ik ben erg blij met deze volgende stap in ons proces.”

Symonds was voor zijn periode als Chief Technical Officer bij de F1 actief bij de F1-teams van Benetton, Renault en Williams. Symonds zal nu een belangrijke bijdrage leveren bij de ontwikkeling van een F1-bolide voor Andretti en de ontwikkeling van het team.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print