Sebastian Vettel geeft toe: “Het was leuk om terug te zijn, ik mis de Formule 1”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Afgelopen raceweekend keerde Sebastian Vettel even terug naar de F1-paddock om een mooi eerbetoon voor Ayrton Senna en Roland Ratzenberger te organiseren. Vettel gaf toe dat hij de Formule 1 mist maar dat een F1-comeback er niet meteen zit aan te komen.

Eind 2022 verliet Sebastian Vettel de Formule 1 en meteen nadat hij zijn laatste meters in de Aston Martin F1-bolide had gereden begon het speculeren over een mogelijke comeback van Vettel. Vooral de voorbije weken namen de speculaties toe, zeker nadat hij met de Porsche 963 hypercar testte, een terugkeer naar de autosport en dus mogelijk ook de Formule 1 leek plots wel heel dichtbij.

Toch moet Sebastian Vettel veel fans teleurstellen. Hij mist inderdaad de Formule 1 maar nu beleeft hij wel erg veel mooie momenten met zijn familie.

“Ik geniet van mijn tijd, zeker met de kinderen,” aldus Vettel tegenover Channel 4′. “Ik mis uiteraard de Formule 1 op dagen zoals deze, wanneer de zon schijnt, er zoveel mensen hier zijn, een uitverkocht event. Ik zou wensen om in een competitieve wagen op de startgrid te staan.”

“Het ziet er echter niet naar uit dat ik naar de F1 zal terugkeren. Ik heb een erg andere manier van hoe ik de dingen aanpak.”

“Er zijn veel dingen die ik mis maar er zijn ook dingen die gewoon niet samengaan. Het was een erg moeilijke beslissing, het doet nog steeds pijn, maar ik denk dat het nu beter is nu ik ondertussen anderhalf jaar afstand heb genomen van de F1. Ik denk dat ik er vrede mee heb en dat ik van mijn nieuw leven geniet.”