Eddie Jordan uit felle kritiek: “Zeggen dat Adrian Newey bij Ferrari een contract heeft getekend is niet correct”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens voormalig F1-teambaas Eddie Jordan mag je niet zomaar zeggen dat Adrian Newey een contract bij Ferrari heeft getekend. Jordan reageert daarmee op berichtgeving van Jonathan McEvoy, F1-journalist bij het Britse ‘Daily Mail’, dat Newey op weg was naar Ferrari nadat hij er een contract zou getekend hebben.

De voorbije weken domineerde Adrian Newey het F1-nieuws. Eerst waren er de speculaties over een eventueel vertrek, vervolgens de officiële aankondiging van zijn vertrek begin 2025, en daarna volgden uiteraard heel wat speculaties over zijn toekomst. Gaat Newey aan de slag bij een ander F1-team of niet?

Newey werd steeds nadrukkelijker in verband gebracht met een overstap naar Ferrari maar voormalig F1-teambaas Eddie Jordan vindt het niet kunnen dat Jonathan McEvoy berichtte dat een deal tussen Newey en Ferrari rond was.

“We houden allemaal van Jonathan McEvoy maar het is echt enorm fout om zo te berichten over Newey die een ander team vervoegt en in dit geval heeft hij het over Ferrari,” aldus Jordan in gesprek met David Coulthard tijdens de ‘Formula for Success’ podcast. “Ik spreek als iemand die het hoort te weten, ik geef geen informatie weg, op geen enkel moment is dit soort van gesprek bezig met Ferrari.”

“Er zullen gesprekken zijn, er zullen gesprekken bezig zijn, want we moeten nog zien wat Adrian zelf wil doen.”

Hij is meteen van zijn studies aan de universiteit en Leyton House naar Williams, McLaren en Red Bull gegaan.”

“Jezus, hij is ergens in de zestig, hij gaat een nieuwe boot hebben, ik denk dat naast al die potentiële teams die met hem willen praten, dat het vijfde team waaraan hij moet denken zichzelf is. Zichzelf en zijn vrouw Amanda.”

“Ze hebben een geweldig huis in Kaapstad, we zien hen veel, geweldige vrienden, ik heb geen idee, laat ons erg duidelijk zijn, het zal altijd Adrian zijn beslissing zijn en dat hoort ook te zijn, maar daar is nu helemaal nog geen duidelijkheid over.”

“Jonathan, ik kan dit alleen maar doen via dit klein stukje media. Ik hou van wat je doet maar weet je, het is niet accuraat. Daar ben ik absoluut zeker van, daar durf ik mijn leven op verwedden.”

“Er is op dit moment geen neiging om een ​​bepaalde richting uit te gaan. We kijken naar de mogelijkheden en laten mensen met ons komen praten.”