Andretti en de IndyCar bijten van zich af: “Ons niveau is hoger dan de F1”

Mario Andretti wil de Amerikaanse rijders verdedigen en laat weten dat enkele onder hen zeker en vast het niveau hadden dat nodig is om competitief voor de dag te komen in de Formule 1.

De wereldkampioen van 1978 doet dit in een reactie op een uitspraak van Haas-teambaas Günther Steiner. De Italiaan had in een interview met ‘Autosport’ gesteld dat er op dit moment geen enkele Amerikaan het niveau bereikt dat nodig is voor de F1 en als die er dan toch zou zijn is het niet evident dat hij voor een middenmotor als Haas zou kiezen.

Andretti diende Steiner op twitter van antwoord door te stellen dat hij het bij het verkeerde eind heeft en arrogant is.


“Super Mario” kreeg al snel bijval uit de hoek van de IndyCar. Zo liet Graham Rahal op twitter noteren dat Haas enkelen van hen dan maar eens een test moest aanbieden om te zien of ze al dan niet geschikt zijn voor de F1. Rahal keert zelfs de rollen om door te stellen dat er veel getalenteerde Amerikaanse rijders in de IndyCar zijn maar dat ze verkiezen om in de VS te blijven omdat het niveau daar hoger is.


In een laatste tweet laat hij weten dat hij de mentaliteit van Haas lachwekkend vindt en dat hij er zijn tijd niet aan wil verkwisten.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023