Andretti en General Motors onthullen plannen van Cadillac om in de F1 te stappen

Andretti Autosport
Andretti Autosport

FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem liet onlangs verstaan dat een zoektocht werd gestart naar kandidaten die aan de F1 willen deelnemen. Zijn woorden waren amper koud of Andretti en General motors presenteerden hun plannen voor een nieuw Amerikaans F1 team en dat onder de merknaam van Cadillac.

Het voorbije jaar heeft Andretti Global uitvoerig geprobeerd om een plaats op de F1-startgrid te proberen verkrijgen maar het kreeg af te rekenen met felle tegenstand van de bestaande F1-teams. De mededeling van de FIA-baas laat echter uitschijnen dat de kansen op een elfde team groter worden.

Bij Andretti proberen ze meteen door te duwen om van die mededeling gebruik te maken om hun plannen voor een nieuw Amerikaans F1-team kenbaar te maken. Daarbij zouden Andretti en General Motors de handen in elkaar slaan.

“Met Andretti Global en de familie aan raceteams die we hebben blijven we groeien en ons focussen op de volgende stap,” aldus Michael Andretti. “Ik heb het gevoel dat we goed uitgerust zijn om een nieuw F1-team op te richten dat waarde kan bijdragen aan de raceklasse en onze partners, iets opwindend voor de fans.”

“Ik ben trots dat we GM en Cadillac als partners hebben om dit doel na te streven. GM en Andretti delen een gezamenlijke liefde voor het racen.”

“We hebben nu de kans om onze passie voor de motorsportwereld en onze toewijding voor innovatie te benutten door een Amerikaans F1-team op te richten.”

Andretti laat weten dat de verdere stappen in samenspraak met de FIA zullen gezet worden. In afwachting van een grondige evaluatie door de FIA bereiden ze zich verder voor om Andretti Cadillac naar de F1-startgrid te brengen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print