Bernie Ecclestone probeerde Mercedes met geld te overtuigen om Lewis Hamilton een contract te geven

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De combinatie Hamilton-Mercedes zorgde de voorbije jaren voor heel wat sportieve successen maar destijds moest Mercedes overtuigd worden om Hamilton een contract aan te bieden. Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone was zelfs bereid om zijn geldbuidel boven te halen.

Toen in 2012 de overstap van Lewis Hamilton van McLaren naar Mercedes werd aangekondigd zorgde dit voor een schokgolf in de Formule 1. Achteraf bekeken was het een meesterzet maar destijds moest Mercedes echt overtuigd worden om Lewis Hamilton een contract aan te bieden.

Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone probeerde te bemiddelen en was zelfs bereid om financieel bij te springen om Hamilton de overstap van McLaren naar Mercedes te laten maken.

“Niki besefte wat voor een waardevolle rijder Lewis was en hij slaagde er op een bepaalde manier in om hem te overtuigen om voor Mercedes te rijden,” aldus Ecclestone. “Mocht Lewis op financieel vlak niet gekregen hebben wat hij wenste dan zou hij niet akkoord zijn gegaan met de overstap.”

“Ik zei: ‘Hij is iemand die Mercedes nodig heeft, ik zal het verschil betalen’, maar uiteindelijk betaalde Mercedes toch.”

Uiteindelijk heeft Mercedes een ‘supertransfer’ gedaan want Hamilton behaalde samen met Mercedes maar liefst zes wereldtitels en acht wereldtitels bij de constructeurs.