Toto Wolff ziet een toekomstig gevaar: “Ze hebben er de financiële middelen voor”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes moet momenteel vooral met Red Bull en Ferrari strijden maar in de toekomst ziet Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff echter een ander gevaar dat een bedreiging voor Mercedes kan vormen.

Na een moeilijk F1-seizoen vorig jaar zal Mercedes moeten proberen om in 2023 terug te slaan. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff denkt echter ook al verder vooruit en hij ziet een ander toekomstig gevaar voor zijn team.

Volgens Toto Wolff zal vooral de Volkswagen Groep in de toekomst een bedreiging vormen. Sauber, het huidige Alfa Romeo Racing, zal in 2026 omgevormd worden tot het fabrieksteam van Audi en ook Porsche stap mogelijk nog in de Formule 1. Volgens Toto Wolff mag het engagement en de financiële vuurkracht van de Volkswagen Groep niet onderschat worden.

“Ik zal nooit de Volkswagen Groep onderschatten, of het nu Audi of Porsche is, wanneer ze zo’n project omarmen,” aldus Wolff tegenover ‘Motorsport-Magazin.com’.

“Ze hebben de financiële middelen, know-how en race-ervaring om met een geweldig project te komen. Ze bevinden zich zeker op mijn radar. Ze kunnen zeker en vast één van de teams worden die slagen in 2026.”