“Teamorders in Brazilië kwamen als een verrassing voor Max Verstappen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Mark Webber is net als Max Verstappen ook ooit een paar keer in het oog van de storm terechtgekomen ten gevolge van teamorders bij Red Bull en hij vindt dat het team dit ook nu beter had kunnen aanpakken.

Tijdens de slotfase van de GP van Brazilië negeerde Max Verstappen om zijn teamgenoot Sergio Perez voor te laten om hem meer punten te laten scoren voor de strijd om de tweede plaats in het wereldkampioenschap. Verstappen liet over de boordradio weten dat hij daar een goede reden voor had en dat het team daar bovendien van op de hoogte was.

Meteen draaide de geruchtenmolen op volle toeren en de meest gehoorde reden was dat Sergio Perez tijdens de kwalificatie in Monaco met opzet gecrasht zou zijn zodat Max Verstappen hem de pole niet meer afhandig zou kunnen maken.

Perez ontkende dat en Mark Webber, zelf tijdens zijn periode bij Red Bull een paar keer het onderwerp van controverse door teamorders, denkt dat Max Verstappen verrast was door het verzoek van zijn team.

Iedereen herinnert zich uiteraard het ‘Multi21’ incident tussen Mark Webber en Sebastian Vettel in Maleisië in 2013 waarvan Webber het lijdend voorwerp was. Nu laat Webber weten dat het incident van toen misschien nog begrijpelijk was maar dat hij niet begrijpt dat negen jaar later zich een soortgelijk incident voordoet bij hetzelfde team.

“In onze tijd hadden we er voor de eerste keer ervaring mee, zowel Christian, Sebastian, ikzelf als Red Bull,” aldus Webber tegenover ‘Speedcafe.’

“Achteraf gezien zijn er beslissingen die je anders had kunnen nemen en die beter waren voor het team of voor een bepaalde rijder, maar de F1 is vooral geweldig achteraf gezien.”

“Het team kan niet op de pauzeknop drukken in de helft van de race. Het leek erop dat de communicatie met Max hem leek te verrassen.”

“Het probleem werd intern aangepakt na de race. Met een rijder proberen te praten die zijn helm aan heeft tijdens de slotfase van de race en een volledig beeld proberen te krijgen over wat er aan het gebeuren was is niet altijd makkelijk.”

“Sommige dingen zouden gewoon binnen de teams privé moeten blijven,” besluit Webber.  

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print