Antonio Felix da Costa en Porsche winnen tweede Formule E-race in Berlijn, Stoffel Vandoorne incasseert

TAG Heuer Porsche FE Team
TAG Heuer Porsche FE Team

Nadat gisteren Nick Cassidy zegevierde was het tijdens de tweede race van het raceweekend in Berlijn de beurt aan Antonio Felix da Costa om te vieren. Nick Cassidy en Oliver Rowland vervolledigden het podium.

Tijdens de tweede race in Berlijn kregen we een opmerkelijke situatie waarbij Nyck de Vries, Robin Frijns en Nico Müller niet op de startgrid stonden maar wel van aan de zijlijn toekeken hoe hun collega’s aan de race zouden beginnen. Alledrie namen ze gisteren deel aan de 6u van Spa-Francorchamps in het WEC waardoor ze niet konden deelnemen aan de eerste van twee Formule E-races in Berlijn.

Voor de tweede race waren ze wel afgezakt naar Berlijn maar dan als toeschouwer want deelnemen aan de race mochten ze niet. Een opmerkelijke regel van de FIA stelt immers dat een rijder tijdens één weekend niet mogen deelnemen aan twee evenementen. Ook Sebastien Buemi bevond zich trouwens in een gelijkaardige situatie.

Net als op zaterdag kregen we een wat rommelige race met verschillende incidenten en aanrijdingen. Vooraan in de race was het dan weer het befaamde ‘energie sparen’ dat werd gedaan. Bijna iedere ronde kregen we rijders die van posities wisselden en de leiding in de race overnamen. Het was wachten op een incident en onze landgenoot Stoffel Vandoorne was één van de voornaamste slachtoffers. Wat later volgde ook Sacha Fenestraz in de muur en kregen we opnieuw een safety car.

Uiteindelijk was het Antonio Felix da Costa die de race wist te winnen, voor Nick Cassidy en Oliver Rowland die het podium vervolledigden.