“Williams is op zoek naar het beste rijdersduo voor 2025 en 2026”

Williams F1 team
Williams F1 team

De rijdersmarkt in de Formule 1 blijft in beweging met iedere rijder die bevestigd wordt die een invloed heeft op de rest van de rijderszitjes. Het mag gezegd worden dat Williams bij veel rijders zeker niet helemaal bovenaan het lijstje staat maar bij Williams zelf zijn ze alvast op zoek naar het best mogelijke rijdersduo voor zowel het seizoen 2025 als 2026.

Tot dusver kent Williams geen al te best seizoen, met nog geen enkel wk-punt staat het momenteel voorlaatste in het kampioenschap en kan het alleen het Stake F1 team achter zich laten. De verhoopte grote stap vooruit blijft tot dusver dit seizoen dus uit en er wordt al volop naar de komende seizoenen gekeken.

Zeker met het oog op het F1-seizoen 2026 wordt het niet alleen cruciaal om een erg goede wagen te bouwen en goed in te spelen op de gewijzigde regels, het zal volgens teambaas James Vowles ook cruciaal zijn om over een zo goed mogelijk rijdersduo te beschikken.

“Wat we momenteel doen is rijders evalueren voor 2026 en 2025, en wat we echt willen is het juiste rijdersduo voor die twee jaren want wanneer je met een ingrijpende reglementswijziging geconfronteerd wordt dan wil je niet in 2026 van rijders wisselen. Je kijkt dan ook nu al naar het juiste rijdersduo voor de komende periode,” aldus Vowles in gesprek met de officiële F1-website.

De voorbije weken doken er geruchten op dat Mercedes-protégé Antonelli mogelijk bij Williams zou geplaatst worden maar volgens Vowles is Antonelli zijn gebrek aan race ervaring een handicap.

“Er bestaat geen twijfel over dat hij ongelooflijk getalenteerd is, maar hij het is twintig maanden geleden dat hij in een Formule 4-bolide reed,” aldus Vowles. “Zo is zijn situatie nu eenmaal, het is een andere situatie. We hebben met zo’n vier à vijf rijders gesproken en ik ben redelijk blij dat ik nu achterover kan leunen en wat kan afwachten.”

Vowles wil naar eigen zeggen eerst bij zijn team progressie zien alvorens een knoop door te hakken wat de rijders betreft.

“Mijn eerste verantwoordelijkheid is dat we deze wagen eerst sneller maken, Alex (Albon) is immers een rijder die in staat is om kampioenschappen te winnen,” vertelt Vowles. “We moeten hem gewoon de juiste wagen geven. Dat hebben we tot dusver niet gedaan dus daar ligt mijn focus, vervolgens is het typisch dat er dan nieuwe mogelijkheden voor de toekomst komen.”