Ford verwijst geruchten naar de prullenbak: “Ontwikkeling Red Bull-motor zit op schema!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De voorbije weken werd er gesuggereerd dat Ford en Red Bull Powertrains een achterstand zouden opgelopen hebben met betrekking tot de ontwikkeling van de F1-motor voor 2026. Bij Ford ontkennen ze echter ten stelligste dat ze een achterstand hebben opgelopen, al geven ze ook toe dat ze niet weten wat de concurrentie doet.

Red Bull-teambaas Christian Horner liet onlangs verstaan dat ze bij Red Bull een achterstand van maar liefst 70 jaar op Ferrari hebben wat betreft de ontwikkeling van motoren. Horner liet echter ook verstaan dat ze maar liefst zo’n 220 medewerkers van Mercedes High Performance Powertrains zouden aangetrokken hebben.

Ook bij Ford zijn ze ervan overtuigd dat ze goed op weg zijn met de ontwikkeling van de nieuwe motor voor het F1-seizoen 2026. Toch blijft het voor iedereen gissen hoe de krachtsverhoudingen dan zullen zijn.

“Zoals voor ieder programma stel je bepaalde doelen en mijlpalen. Op dit moment halen we al onze eigen doelen en bereiken we de gewenste mijlpalen,” laat Ford Motorsports-topman Mark Rushbrook in gesprek met de Nederlandse editie van ‘Motorsport.com’ weten. “In de Formule 1 gaat de ontwikkeling zoveel sneller dan in alle andere takken van autosport waarin we actief zijn. Het is werkelijk vol gas vanaf het begin van de motorontwikkeling tot en met 2030 als de periode met dit reglement eindigt.”

“Ik kan alleen maar zeggen dat we onze eigen doelen voor de power unit hebben gesteld op basis van ervaring en wat wij denken dat er nodig is om in 2026 succesvol te kunnen zijn. We hebben geen idee waar de concurrentie staat en wat hun ontwikkelingscurve is. Een directe vergelijking met onze tegenstanders hebben we simpelweg niet, maar als we kijken naar wat wij zelf denken nodig te hebben om succesvol te zijn, dan staan we er goed voor.”