“De beste rijder om Sergio Perez op te volgen? Dat is Sergio Perez zelf!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens voormalige Alpine-teambaas Otmar Szafnauer moeten ze bij Red Bull niet twijfelen om het contract van Sergio Perez te verlengen. Szafnauer is van mening dat ze bij Red Bull best gewoon Perez behouden in 2025.

Vorig jaar werd er na een reeks tegenvallende prestaties stevig gespeculeerd over de toekomst van Sergio Perez maar de Mexicaan slaagde erin om zijn racezitje bij Red Bull te behouden. Ook nu zijn er heel wat speculaties over de rijdersbezetting bij Red Bull volgend jaar. Perez zijn racezitje bij Red Bull loopt eind dit seizoen af maar ondanks de vele speculaties en de onrust die er momenteel binnen Red Bull heerst kunnen ze volgens Otmar Szafnauer maar beter gewoon het contract van Perez verlengen.

Nochtans scheelde het niet veel of Perez had teamgenoot Max Verstappen bij de start van de GP van Miami uit de race gekegeld. Dat gebeurde net niet en Perez reed vervolgens een sterke race op een circuit waar het niet altijd eenvoudig is om in te halen. Volgens Szafnauer kan dat wel eens in het voordeel van Perez spelen.

“Hij is er mee weggekomen!” verwees Szafnauer tijdens de ‘Racingnews365 podcast’ naar de start in Miami die dramatisch had kunnen eindigen. “Uiteindelijk bleek dat hij niemand geraakt had. Vervolgens zette hij een solide performance neer en finishte hij als vierde. Dat is waar hij was gestart, hij scoorde behoorlijke punten.”

Volgens Szafnauer was het goed van Perez dat hij er tijdens de start van de race voor ging, anders zou hij misschien het verwijt gekregen hebben dat hij er niet voluit voor ging.

“Hij was vierde op de grid en de snelste manier om van de vierde naar de derde en vervolgens de tweede plaats te gaan is bij de start,” aldus Szafnauer. “Bij de start kan je wat plaatsen goedmaken en dat doen ook veel rijders.”

“Als je dat niet doet dan moet je inhalen, je moet andere rijders verschalken, dat vergt meer tijd, je moet op DRS enzovoort wachten.”

De gedrevenheid bij de start en de sterke performance zou volgens Szafnauer wel eens cruciaal kunnen zijn. Perez toonde aan Red Bull dat hij nog steeds er voluit voor wil gaan.

“Ik vind dat hij het goed doet,” zegt Szafnauer. “Mocht ik de beslissing nemen dan zou ik hem behouden. De combinatie lijkt te werken.”

“Ik vind Checo een geweldige nummer twee naast Max. Wanneer hij het voor elkaar krijgt dan maakt hij niet veel fouten. Hij staat tweede in het kampioenschap, dat is wat je van hem verwacht.”

“Hij heeft echt een stap vooruit gezet, hij doet zijn job goed voor Red Bull, laat ons zien hoe dat in de toekomst gaat. Hij zal moeten presteren om zijn racezitje te behouden.”

“Volgend jaar zal er opnieuw geen grote reglementswijziging zijn, volgens mij werkt deze combinatie van rijders goed en ik zou ze dan ook behouden.”

“Ik heb gehoord dat ze bij Red Bull een upgrade hebben voor Imola, de volgende race. Het zal interessant zijn om te zien hoe die upgrade werkt en hoe Max en Checo met de upgrade op de wagen zullen presteren tegenover McLaren en de Ferrari’s.”