“Ik zie Max Verstappen echt niet vertrekken bij Red Bull, dat zou dom zijn om te doen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voormalig F1-piloot Juan Pablo Montoya waarschuwt Max Verstappen dat het dom zou zijn om Red Bull te verlaten.

De toekomst van Max Verstappen bij Red Bull wordt steeds vaker in vraag gesteld sinds er zich begin dit seizoen een machtsstrijd voltrokken heeft binnen de Oostenrijkse renstal. Dat is bij Mercedes-teambaas Toto Wolff natuurlijk niet in dovemansoren gevallen en hij maakt er geen geheim van dat hij Verstappen als de ideale vervanger ziet voor Lewis Hamilton.

Gezien het feit dat Red Bull momenteel nog steeds de bovenhand heeft over Mercedes, en het er niet naar uitziet dat dat in 2025 anders zal zijn, is de kans klein dat Verstappen de stap richting Mercedes zal wagen. Voor 2026 liggen de kaarten anders met de reglementswijzigingen die op til staan maar als het van zesvoudig GP-winnaar Juan Pablo Montoya afhangt blijft Verstappen best waar hij is.

“Ik zie Verstappen echt niet vertrekken, ik denk dat hij dom zou zijn als hij dat zou doen,” vertelde Montoya exclusief aan RacingNews365. “Max heeft iedereen aan het praten: ‘Oh, hij gaat Red Bull verlaten’, en dan ga je van ‘waarom zou je Red Bull verlaten als ze alles winnen?'”

“Tenzij je er niet voor de juiste reden bent, ga je weg, maar als je er voor de juiste reden bent, zou je alles laten zoals het is.”

“Misschien is Jos boos en wil hij Max wegjagen, dat zou kunnen, maar eerlijk gezegd zit hij nu in de juiste situatie en zou het gek zijn om te gaan.”

“Bij mij was het hetzelfde, ik plaatste mezelf waar ik voelde dat ik moest zijn en was blij met de beslissingen die ik nam.”

In 2026 krijgen we weer andere regels op motorisch vlak en Mercedes heeft in 2014 al eens laten zien dat ze het bij het rechte eind kunnen hebben in dat geval. Red Bull gaat samen met Ford in 2026 zelf een motor bouwen en ze zetten dan ook alles op alles om hun zaakjes op orde te hebben.

“Ik zie het niet. Ik zie Red Bull niet falen,” gaat Montoya verder. “Uiteindelijk is er werk aan de winkel voor 2026, maar ze hebben de juiste mensen ingehuurd om de klus te klaren.”