Arrivabene: “Tyrion Lannister zou ook Ferrari-teambaas kunnen worden”

Maurizio Arrivabene, teambaas bij Ferrari, ontkent de geruchten dat hij moet vrezen voor zijn rol als teambaas bij de Scuderia nu dat hij onder druk staat. Ferrari heeft dit seizoen immers nog niet gewonnen.

Ferrari wou het in 2016 beter doen dan in 2015, maar tot dusver lukt het niet. Ferrari heeft, in tegenstelling tot vorig seizoen, nog niet gewonnen. Het Italiaanse team heeft ook 33 punten minder dan vorig seizoen na vier races. Baas Sergio Marchionne heeft al laten weten dat hij overwinningen verwacht in de komende races, wat voor speculaties zorgt in de Italiaanse pers. Arrivabene zou voor zijn positie moeten vrezen als het team niet presteert.

Er wordt ook al gedacht aan mogelijke vervangers voor Maurizio Arrivabene. Zo zou technisch directeur James Allison de rol kunnen overnemen, maar ook Aldo Costa van Mercedes en James Key van Toro Rosso worden gezien als mogelijke vervangers.

Maurizio Arrivabene gaat er in ieder geval op een ludieke manier mee om. Tegenover Sky Sports wist hij het volgende te vertellen. “Ze hadden het over James, ze hadden het ook over Aldo Costa, maar ze vergeten één naam: Tyrion Lannister. Hij was de echte kandidaat en ik ben verrast dat ze hem niet vernoemden.” Zo verwijst de Italiaan naar één van de hoofdfiguren in de serie Game of Thrones.

Even later is Arrivabene serieus: “Ik reageer niet op deze speculaties, oké?”

Waar Arrivabene het wel over wou hebben, is over de prestaties van de wagen. Dit seizoen hebben ze bij Ferrari al een aantal grote updates gedaan op de wagen, maar Arrivabene moet toegeven dat het nog niet genoeg was om Mercedes te verslaan.

“We hebben een bepaald programma om ons door te ontwikkelen. We doen hard ons best en namen een aantal grote risico’s aan het begin van het seizoen. Om eerlijk te zijn hebben we ook wat pech gehad, maar ik zei het al eerder dat dit Mercedes team het beste team van de afgelopen tien jaar is. Om hen te verslaan moet je risico’s nemen. Je moet ook hard werken. Ik zeg dit uit respect voor hun team, maar met vastberadenheid kunnen we hen verslaan.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}