Arrivabene verdedigt agressieve strategie van Ferrari

Volgens sommigen ging Ferrari tijdens de GP van Australië in de fout met haar strategie. Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene verdedigt echter de agressieve strategie die zijn team hanteerde.

De rode vlag heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat Sebastian Vettel en Ferrari de openingsrace in Melbourne niet op hun naam konden schrijven. Volledig zeker weten we dat uiteraard niet.

Arrivabene was er alvast van overtuigd dat Vettel kon winnen, dat blijkt ook uit zijn antwoord wanneer ze hem de vraag stellen.

“Aan de pitmuur hadden we er eerlijk gezegd vertrouwen in. We keken naar de race en de kloof die we aan het uitdiepen waren. Toen waren we er van overtuigd dat we door moesten gaan met onze strategie,” aldus Arrivabene. “Ik wil echter geen excuses zoeken, het maakt deel uit van de race en je moet het aanvaarden.”

Na afloop van de race kreeg Ferrari heel wat kritiek omdat het na de onderbreking van de race Vettel niet op dezelfde bandencompound als Nico Rosberg de race liet afwerken.

“Wat de keuze van de banden betreft, tijdens die fase van de race moet je agressiever zijn,” blikt Arrivabene terug. “Je kan juist zitten en je kan fout zitten, dat zei Sebastian ook. Tegen het einde van de race gingen we er voluit voor en pushten we enorm. De kans bestond om Hamilton in te halen, dat zat ook in onze strategie.”

Arrivabene verdedigde de keuze van Ferrari om na de onderbreking Vettel niet zoals Rosberg met de medium banden terug de baan op te sturen.

“Ik kan het niet zeggen. We moeten naar de data in de garage kijken want iedere wagen is anders op het vlak van de bandendegradatie en wat hij van de banden vraagt. Achteraf heeft het weinig nut om er nu zeker van te zijn dat we goed of fout zaten.”

“Het is het verhaal van het glas dat half vol of half leeg is. We waren beter dan dat. Uiteraard kan je uiteindelijk niet tevreden zijn, maar dit is nu eenmaal racen,” besluit de teambaas van Ferrari.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print