Lauda: “Rosberg was het aan zichzelf verplicht om te winnen”

Volgens Niki Lauda had Nico Rosberg echt nood aan een overwinning tijdens de eerste race van het nieuwe seizoen.

De voorbije twee seizoenen moest Rosberg wat de titelstrijd betreft telkens zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton. Eind vorig seizoen slaagde Rosberg er nochtans in om de laatste drie races te winnen, maar toen was de titelstrijd reeds beslist.

Voor het zelfvertrouwen van Rosberg waren die drie overwinningen bijzonder goed en het zorgde ook voor enige frustratie bij Hamilton. Toch was het volgens Niki Lauda bijzonder belangrijk dat Rosberg het nieuwe seizoen met een overwinning kon beginnen.

“Je moet het seizoen op een goede manier beginnen want dat geeft je zelfvertrouwen,” aldus Lauda. “Indien het andersom zou geweest zijn, Lewis die won, dan zou hij afgezien hebben.”

“Voor hem was deze race bijzonder belangrijk. Op deze manier kan hij mentaal erg sterk blijven en dit resultaat vormt een mooie basis voor de volgende race. Het is goed voor hem en goed voor ons. Hoe meer ze met elkaar strijden, des te beter voor mij!”

Niki Lauda waarschuwt echter ook voor de dreiging die Ferrari vormt. Het scheelde immers niet veel of Sebastian Vettel was met de overwinning aan de haal gegaan.

“Ik vrees dat we meer van dat zullen zien want Ferrari is snel, daar bestaat geen twijfel over. Het zal opwindend worden en ik kijk al uit naar de volgende race,” besluit Lauda.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop je gadgets voor het EK Voetbal via onderstaande banner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print