Aston Martin bevestigt Felipe Drugovich als test- en reserverijder voor 2024, wat met Stoffel Vandoorne?

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

In de aanloop naar het raceweekend in Brazilië heeft Aston Martin bevestigd dat Felipe Drugovich ook volgend jaar test- en reserverijder bij het team zal zijn. Drugovich zal later tijdens het seizoen ook de eerste oefensessie voor de GP van Abu Dhabi mogen afwerken.

Felipe Drugovich behaalde in 2022 de F2-titel en vervoegde vervolgens Aston Martin als test-en reserverijder bij het team, een rol die hij deelt met onze landgenoot Stoffel Vandoorne. Ook komend jaar zal de Braziliaan die rol op zich nemen maar wat Vandoorne betreft is er nog geen duidelijkheid. Vandoorne liet eerder al verstaan dat hij in 2024 een erg druk schema in verschillende raceklassen heeft.

Drugovich is uiteraard zeer blij dat hij ook volgend jaar test- en reserverijder zal zijn en ook met zijn nieuwe kans om achter het stuur van de AMR23 F1-bolide te kruipen.

“Ik ben zeer trots dat ik voor een tweede seizoen met Aston Martin mag blijven samenwerken,” aldus Drugovich. “Ik heb dit jaar enorm veel geleerd, niet alleen op het racecircuit maar ook wat betreft het samenwerken met de engineers in de simulator en het ontwikkelingsprogramma dat voor mij is ontwikkeld.”

“Ik ben trots op de bijdrage die ik heb geleverd en tevreden dat ik heb geholpen bij het verder ontwikkelen van de AMR23.”

“Mijn focus verschuift nu naar de eerste oefensessie in Abu Dhabi. ik kijk er al naar uit om opnieuw met de AMR23 te rijden en het werk dat ik tijdens de winter met de engineers zal verrichten ter voorbereiding van 2024.”

“Ik wil het volledige team bedanken voor de ongelooflijke steun tijdens de voorbije twaalf maanden.”