F1-expert Lobato: “Zet een superster als Fernando Alonso naast Max Verstappen bij Red Bull”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De Spaanse Formule 1-journalist Antonio Lobato heeft een opmerkelijk idee gelanceerd, namelijk Sergio Perez bij Red Bull wisselen met Fernando Alonso. Dit zou ervoor zorgen dat er een meer gelijkwaardige strijd plaatsvindt binnen het Red Bull F1-team.

Teamgenoot van Max Verstappen zijn, het is voor velen geen cadeau. Nadat Daniel Ricciardo vertrok bij het team uit Milton Keynes in 2018 zijn er verschillende andere rijders die de strijd met Max Verstappen zijn aangegaan. Zo zijn er Pierre Gasly en Alex Albon, beiden hebben de harde concurrentie ervaren, ze waren uiteindelijk geen partij voor Verstappen en zijn opnieuw gedegradeerd binnen de Red Bull groep.

Momenteel rijdt Sergio Perez naast Max Verstappen. Nadat hij in 2021 een sterk seizoen reed is het stilaan bergaf gegaan met Perez. Hij wordt compleet gedomineerd door Verstappen, vooral dit seizoen deemstert hij weg en schittert Max Verstappen als nooit tevoren.

Formule 1-journalist Lobato heeft hier wel een oplossing voor. “Iedereen vindt het opwindend om te zien wie het kan opnemen tegen het ‘beest’ Verstappen. Het is leuk om te zien waar de limiet ligt, wie dichterbij kan komen, wie weerstand kan bieden.”

Lobato is dan ook voor het idee gewonnen om Sergio Perez te wisselen met Fernando Alonso.

“Ik ben een beetje beïnvloed door de woorden van Helmut Marko, die stelde dat het een beetje gelijkheid zou brengen als Alonso naast Verstappen zou rijden.”

“Het zou ook gewoon fijn zijn om te zien, de ervaring tegenover de jeugd. Beide heren hebben ook een ongelooflijk sterk karakter, lijken wel wat op elkaar en een echte titanenstrijd zou losbarsten.”

Geschreven door Vincent Bogaerts

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023