Aston Martin bevestigt Vettel en Stroll als rijdersduo in 2022

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Ook het Aston Martin F1 team heeft haar rijdersduo voor het F1-seizoen 2022 bevestigd. Sebastian Vettel en Lance Stroll zullen volgend net als dit jaar het rijdersduo vormen.

Door het uitblijven van een officiële bevestiging van het rijdersduo ontstonden de voorbije dagen speculaties dat Aston Martin aan het overwegen was om Sebastian Vettel zijn contract niet te verlengen.

Otmar Szafnauer liet in een reactie weten dat die speculaties op niets gebaseerd waren en met de bevestiging van het rijdersduo voor 2022 mogen deze nu definitief naar de prullenmand.

Vettel, sinds dit jaar aan de slag voor de formatie uit Silverstone is enthousiast om samen met het team aan een nieuw tijdperk in de Formule 1 te beginnen.

“Ik kijk er echt naar uit om met de nieuwe generatie van F1-bolides te rijden,” aldus Vettel. “Ze zien er helemaal anders uit en de nieuwe technische regels moeten ervoor zorgen dat er meer close racing te zien zal zijn.”

“Meer spanning op de baan zal geweldig zijn voor zowel de rijders als de fans. De veranderingen zijn zo groot dat elk team met een schone lei zal beginnen, dat is dus een mooie kans voor ons bij Aston Martin. Ik geloof in de kracht van een nieuw, groeiend team, ik kijk dus al uit naar 2022.”

Lance Stroll is gemotiveerd om de steile verwachtingen van het team, die er dit jaar misschien niet helemaal uitgekomen zijn tot nu toe, helemaal waar te maken.

“Volgend jaar wordt mijn zesde seizoen in de F1 en dat zal aan de zijde van Sebastian Vettel zijn,” aldus Stroll. “Ik kijk er enorm naar uit om mijn reis met het team verder te zetten volgend jaar. We hebben niet bereikt wat we dit jaar vooropgesteld hadden maar dat heeft de honger naar succes voor volgend jaar nog groter gemaakt.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022