“Lewis Hamilton maakt normaal zo’n fouten niet, enkel met Max Verstappen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Jacques Villeneuve, wereldkampioen F1 in 1997, kiest duidelijk voor het kamp Verstappen. Hij vindt dat de jonge Nederlander na de GP van Italië enkel gestraft wordt omdat zijn actie bovenop de Mercedes van Lewis Hamilton geëindigd is.

Afgelopen weekend werd Max Verstappen verantwoordelijk gehouden voor de aanrijding tussen hemzelf en Lewis Hamilton die het einde betekende van de race voor beide kemphanen. Jacques Villeneuve vindt dat de stewards zich te fel hebben laten leiden door de gevolgen van de crash en niet door de actie van Verstappen zelf.

“Max had niet gestraft mogen worden”, vertelde Villeneuve aan het Italiaanse ‘Corriere della Sera.’ “Zoveel fouten van Lewis, je kunt zien dat hij niet meer gewend was om een tegenstander te hebben.”

“Op Monza waren er twee spelers. Max was agressief: hij had de chicane kunnen aansnijden, maar dan had hij zijn positie moeten opgeven. Lewis had 10 cm extra kunnen laten maar hij wilde voorop blijven.”

“Het voelde als een straf op basis van intenties. Je kunt iemand niet straffen omdat hij het expres doet, als het contact al begint meters voordat de manoeuvre opzettelijk wordt.”

“Ze gaven hem de straf omdat het wiel van de Red Bull over het hoofd van Hamilton ging. Voor de gevolgen van de actie… ze zeiden dat je niet moet oordelen naar de gevolgen, maar dat deden ze wel.”

Dit was al de tweede keer dit seizoen dat een gevecht tussen Verstappen en Hamilton eindigde in een crash. De vorige keer in Silverstone was vooral Verstappen het slachtoffer omdat Hamilton er met een lichte bestraffing vanaf kwam en uiteindelijk de wedstrijd nog wist te winnen.

“Ik weet het niet, dat was ook een onvrijwillige manoeuvre. Het was een fout, en het stoort me dat fouten worden afgestraft”, aldus de wereldkampioen van 1997.

“Deze twee kunnen niet bij de limieten blijven. Lewis maakt deze fouten meestal niet, het overkomt hem alleen bij Max.

“Verstappen is altijd erg agressief, met Hamilton is hij dat nog meer. Als je ze samen in dezelfde bocht zet, overdrijven ze, maar deze momenten horen bij de F1.

“Als er elke keer een straf wordt uitgedeeld dan is er geen race meer want dan zal niemand meer proberen in te halen.”

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA