Toto Wolff: “Rijders moeten ontmoedigd worden om een rivaal uit te schakelen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff moeten rijders ontmoedigd worden om een rivaal uit te schakelen om hem te beletten punten te scoren.

Wolff deed zijn uitspraken in de nasleep van de gebeurtenissen afgelopen zondag in Monza. De Oostenrijker omschreef het incident als een tactisch manoeuvre van Max Verstappen nadat hij veel tijd had verloren tijdens een pitstop.

“Volgens mij moeten we in de toekomst vermijden dat ze elkaar tactisch uitschakelen alleen maar omdat iemand weet dat hij een positie verliest,” aldus Wolff.

De stewards hielden Max Verstappen verantwoordelijk voor de aanrijding met Lewis Hamilton en bestraften hem met een gridstraf van drie plaatsen voor de volgende race in Rusland. Ze vonden dat hij ‘overwegend’ schuldig was maar niet dat hij het met opzet gedaan had.

Toto Wolff zegt dat hij misschien wel meer denkt dat de actie van Verstappen opzettelijk was maar hij geeft toe dat hij bevooroordeeld is omdat zijn eigen rijder het lijdend voorwerp is in het verhaal. Hij voegt er ook aan toe dat het niet makkelijk is om zoiets onder controle te houden.

 “Tactische overtredingen om ervoor te zorgen dat de ander niet wint is iets wat je onder controle moet krijgen.”

“Hoe? Ik heb geen idee,” voegde hij eraan toe.

 “Ik heb niet gezegd dat Verstappen volledig schuldig was of dat ik een absoluut oordeel zou vellen over het incident”, zei Wolff. “Wat ik zei is dat je het zou kunnen zien als een tactische overtreding met de partijdigheid die ieder van ons gewoon moet erkennen. We willen in de toekomst geen situaties krijgen waarin de ene rijder de positie verliest en de enige manier om de ander te verhinderen om punten te pakken is door hem gewoon uit te schakelen.”

“Allebei moeten ze ruimte voor elkaar laten, hard tegen elkaar racen, maar ongelukken voorkomen. Want het was tot nu toe leuk, maar we hebben een Halo gezien die Hamilton’s leven redde en Max had een zware impact in Silverstone. We willen niet in een situatie komen om in te grijpen wanneer iemand echt gewond raakt.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen