Aston Martin en Cosworth namen deel aan vergadering over toekomst F1-motoren

Cosworth en Aston Martin hebben eerder deze week voor het eerst deelgenomen aan een vergadering van de ‘Formula 1 Power Unit Working Group’.

De bazen van de F1 en de FIA zijn momenteel aan het werken aan een nieuw motorenconcept dat tegen 2021 geïntroduceerd zou kunnen worden. Hierbij zullen de huidige hybride turbomotoren plaatsmaken voor een andere specifieke motor.

Een eerste vergadering hiervoor werd in maart gehouden met de huidige motorleveranciers in de F1, maar ook vertegenwoordigers van teams buiten het F1-circus. Hier nam onder andere de Volkswagen Group aan deel. De tweede vergadering vond maandag plaats met voor het eerst Aston Martin, Cosworth, Zytek en Magneti Marelli.

De FIA en de commerciële rechtenhouders van de Formule 1 willen verschillende meningen verzamelen over hoe de motoren binnen de sport het best kunnen evolueren en hoe het uiterlijk van de wagens weer aantrekkelijker kan worden voor de huidige, maar ook de toekomstige fabrikanten.

De vergaderingen zouden zeer positief verlopen zijn. De FIA is de feedback aan het analyseren en enkele voorstellen aan het bedenken om vooruitgang te boeken. De grote meerderheid was het er tevens over eens dat de F1 de koningsklasse van de motorsport moet blijven en dat de ontwikkeling van de motoren er hierdoor niet voor moet achterblijven.

Een bron zegt dat de volgende stap individuele gesprekken zullen zijn met de fabrikanten die hebben deelgenomen aan de vergaderingen. De FIA en de rechtenhouders zullen dan een gezamenlijk voorstel doen. Tegen de volgende vergadering zou dan een definitief voorstel uit de doeken gedaan worden.

Die volgende vergadering wordt tegen september verwacht, niet lang voor de ‘World Motor Sport Council’-bijeenkomst die op 21 september plaatsvindt.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer