“Aston Martin en Honda gaan samenwerking in de F1 aankondigen”

Honda Racing F1
Honda Racing F1

Volgens het Italiaanse ‘La Gazzetta dello Sport’ hebben Honda en Aston Martin een akkoord bereikt om vanaf 2026 te gaan samenwerken. In 2026, wanneer er een nieuw motorreglement in werking treed, zou Honda motoren leveren aan Aston Martin.

Al enige tijd doen er geruchten de ronde dat Honda en Aston Martin toenadering tot elkaar zochten om eventueel samen te werken. Honda stelde zich onlangs officieel kandidaat om eventueel ook in 2026 motorleverancier te zijn maar voorlopig waren er geen ‘afnemers’ van motoren bekend.

Volgens ‘La Gazzetta dello Sport’ komt daar dus verandering want Honda zou Aston Martin vanaf 2026 van F1-motoren voorzien. Daarmee zou er een opmerkelijk einde komen aan de jarenlange samenwerking tussen Aston Martin, het vroegere Racing Point F1, en Mercedes. Het contract van Honda en Aston Martin zou voor een periode van vijf jaar gelden.

Op een officiële aankondiging van de samenwerking is het nog afwachten maar volgens ‘La Gazzetta dello Sport’ zou die eventueel nog deze week kunnen volgen. Momenteel voorziet Honda nog motoren aan Red Bull en AlphaTauri maar vanaf 2026 zou Red Bull overstappen op de in eigen huis ontwikkelde F1-motor. Red Bull Powertrains ontwikkelt deze motor in samenwerking met Ford.