Hamilton vol lof over Fernando Alonso: “Hij heeft duidelijk zijn talent niet verloren”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Ook Lewis Hamilton is het uiteraard niet ontgaan welke prestaties Fernando Alonso momenteel neerzet in de Aston Martin F1-bolide en dat ook nog eens op 41-jarige leeftijd.

Volgens de zevenvoudig wereldkampioen leeft er binnen Fernando Alonso ondanks zijn leeftijd nog steeds een enorme ‘honger’, een honger die leidt naar succes en er tegelijkertijd voor zorgt dat hij nog steeds op een topniveau kan meedraaien. Alonso heeft volgens Hamilton ook een enorme werkethiek, iets dat eerder ook al Aston Martin over de Spanjaard zei.

“Ik kan uiteraard niet in naam van Fernando spreken maar voor zover ik het van buitenaf kan bekijken en de manier waarop Fernando momenteel rijdt, kan ik wel zeggen dat hij zijn talent zeker en vast niet verloren is, ik geloof ook niet dat het ons als rijder verlaat,” aldus Hamilton.

“Het heeft ook met werkethiek te maken. Hij bevindt zich fysiek duidelijk in een erg goede toestand en hij doet het geweldig. Ik denk dat racen echt in ons DNA of bloed zit en we blijven er nu nog steeds evenveel werk en energie insteken als toen we jonger waren.”

Hamilton vergeleek Alonso vervolgens met andere sportlegendes zoals NFL-speler Tom brady en basketbalster LeBron James.

“Er zijn andere voorbeelden in de sportwereld van hoe je fit en gezond kan blijven. Kijk naar topsporters zoals LeBron en Tom Brady,” aldus Hamilton. “Ik denk dat er vandaag veel meer de focus op ligt dan vroeger, als atleet wil je alles uit je geest en lichaam halen dat erin zit. Ik ben nog steeds zo hongerig als vroeger en dat is bij Fernando eveneens het geval.”

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print