Aston Martin: “F1-deelname niet uitgesloten maar wel onwaarschijnlijk”

Aston Martin heeft een toekomstige deelname aan de Formule 1 niet uitgesloten, het is echter wel onwaarschijnlijk.

De naam van Aston Martin was de voorbije jaren niet echt nadrukkelijk gevallen als mogelijke kandidaat voor een deelname aan de Formule 1. Eind vorige week dook hij dan echter toch op.

Volgens het magazine ‘Autocar’ zou Aston Martin immers de motorleverancier van Red Bull worden. De renstal wil omwille van ondermaatse prestaties van haar motorleverancier Renault af. In eerste instantie dacht Red Bull daarbij aan Audi. Het trachtte het merk, dat tot de Volkswagen-groep behoort, tot een F1-avontuur te verleiden. Audi hapte echter niet toe, waarna nu dus de naam van Aston Martin opeens opdook.

Indirect zou het betekenen dat concurrent Mercedes motorleverancier zou worden. Mercedes is immers voor vijf procent eigenaar van Aston Martin. Aston Martin zou dan onder haar naam als motorleverancier kunnen fungeren, zij het dan wel dat het eigenlijk Mercedes-motoren levert.

De kans is echter bijzonder klein dat het zover zal komen. Aston Martin sluit een toekomstige deelname aan de Formule 1 weliswaar niet uit, maar vindt het wel “onwaarschijnlijk”.

“Het zou uiteindelijk erg moeilijk voor ons zijn,” aldus Andy Palmer, de CEO van Aston Martin. “Als bedrijf hebben we niet het nodige geld voor een ernstige F1-deelname. Alleen indien we bijvoorbeeld Ferrari zouden kunnen bekampen, zonder dergelijk vormpeil zou ik het niet overwegen.”

“Het beste wat ik kan zeggen is dat het onwaarschijnlijk is. Ik zeg niet dat het nooit zal gebeuren, maar het is onwaarschijnlijk.”

Volgens Palmer hebben heel wat F1-teams Aston Martin al benaderd voor een eventuele F1-deelname en rol van motorleverancier, maar bij Aston Martin gaan ze daar voorlopig dus niet op in.

“Ik denk dat de meeste teams in de pitlane me reeds gecontacteerd hebben tijdens de negen maanden dat ik hier nu ben. Daarbij horen uiteraard wel geen teams zoals Ferrari of McLaren,” besluit de CEO van Aston Martin.
a:0:{}
Force India heeft na een succesvolle GP van Groot-Brittanië, waarin er met beide wagens in de punten werd gefinisht, grootse ambities.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer