Ferrari: “We gaan niet achteruit!”

Teambaas bij Ferrari, Maurizio Arrivabene, geeft toe dat het afgelopen weekend in Groot-Brittannië niet goed verliep. Toch blijft hij vertrouwen houden in hun aanpak en weerspreekt hij dat Ferrari achteruit gaat.
image
Ferrari was sinds de start van het seizoen steeds het eerste team na Mercedes. Maar afgelopen weekend moest Ferrari op het circuit van Silverstone, naast Mercedes, ook nog Williams voor zich dulden. Uiteindelijk kwam Sebastian Vettel toch nog op het podium, mede door de regen aan het einde van de race. Door één ronde vroeger de pits op te zoeken dan Williams, wist Vettel zowel Massa als Bottas voorbij te gaan.

Ook in Canada en Oostenrijk moest Ferrari zijn meerdere erkennen in Williams, toen Bottas en Massa telkens eens op het podium stonden. Toen kende Ferrari nog pech, maar afgelopen weekend in Groot-Brittannië was Williams in het droge simpelweg sneller.

Volgens Maurizio Arrivabene mogen we niet zeggen dat Ferrari achteruit gaat. “Op sommige circuits hebben we het nu eenmaal moeilijker dan op andere,” zo zegt hij kort.

Daarnaast meldt de Italiaan dat Ferrari geen aanpassingen zal doen aan hun aanpak wat ontwikkelingen betreft. “We zullen niets veranderen. We gaan onze wagens verder ontwikkelen zoals gewoonlijk. Dat zullen we zo blijven doen.” Arrivabene benadrukt daarbij dat het niet kiest om met grotere updates te komen na een aantal races, maar om telkens met kleinere update pakketten de auto te verbeteren.

De teambaas bij de Scuderia is overtuigd dat dit de beste methode is. “Dit is de beste manier om zeker te zijn dat de updates daadwerkelijk werken. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan je ze snel van de auto halen. Dat werkt beter dan in één keer een zo goed als nieuwe auto in elkaar te steken.”

De rijders bij Ferrari, Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen steunen de keuze van het team. Vettel zegt ook dat Ferrari zeker niet is achteruit gegaan, maar dat Williams de laatste tijd gewoon meer progressie heeft geboekt. Räikkönen meldt daarnaast dat de banden van Pirelli ook een belangrijke rol spelen bij de vorm van Ferrari, naast het feit dat sommige circuits de wagen niet liggen. De Fin kondigt daarbij ook nog aan dat hij verwacht dat Ferrari sterker zal zijn de komende races. “Silverstone was gewoon niet ons circuit,” zo klinkt het bij de wereldkampioen van 2007.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}