Aston Martin gelooft in overwinning: “Er staat slechts één Red Bull vooraan”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Met Fernando Alonso staat er een Aston Martin op de eerste startrij en dat doet teambaas Mike Krack geloven in eventuele winstkansen tijdens de race.

Fernando Alonso reed in Bahrein een ijzersterk weekend en ook in Saoedi-Arabië presteerde de tweevoudig wereldkampioen ijzersterk. Alonso reed tijdens de kwalificatie de derde tijd maar door de gridstraf voor Charles Leclerc mag hij van op P2 aan de race beginnen, naast polesitter Sergio Perez op de eerste startrij dus.

Teambaas Mike Krack gelooft naar eigen zeggen zelfs in een eventuele overwinning, vooral omdat Fernando Alonso het vooraan niet tegelijkertijd tegen Sergio Perez en Max Verstappen moet opnemen, wat uiteraard op strategisch vlak een wezenlijk verschil uitmaakt.

“We hebben bewezen dat de wagen hier ook goed presteert,” aldus Krack. “Wanneer je van op de eerste startrij vertrekt dan rij je niet voor de tweede plaats. Het zou me verbazen mocht Fernando er anders over denken. Het volledige team probeert het beste uit de wagen te halen. We zijn hier niet om als tweede te finishen. Er staat daar slechts één Red Bull.”

Volgens Krack kunnen de karakteristieken van het Jeddah Corniche Circuit er voor zorgen dat Verstappen, die van op de vijftiende plaats aan de race moet beginnen, het niet zo gemakkelijk zal hebben om meer naar voor te geraken.

“Ik denk dat het niet zo eenvoudig zal zijn om iedereen voorbij te steken,” aldus Krack. “Ik bedoel, het is hier redelijk smal, alles kan echter tijdens de race gebeuren. We zijn zeer positief.”