Fernando Alonso: “Max Verstappen zal op het podium staan, hij kan zelfs winnen!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Fernando Alonso mag straks de GP van Saoedi-Arabië mee van op de eerste startrij aanvatten. Alonso gelooft niet dat hij met polesitter Sergio Perez zal kunnen strijden voor de overwinning. Meer zelfs, hij gaat er gewoon vanuit dat Verstappen van op P15 naar het podium zal rijden, wie weet zelfs winnen.

Uiteraard is Alonso erg blij dat hij van op P2 aan de race mag beginnen. Maar in plaats van strijden met Perez voor de overwinning zal Alonso ook vooral achteruit kijken (Fernando Alonso: “Starten op de eerste startrij is leuk maar we gaan niet met Sergio Perez voor de overwinning kunnen strijden”). Strijdend met de wagens achter hem en daarbij zal hij ook opletten voor de vanuit de achterhoede aanstormende Max Verstappen.

“Ik denk dat Max zich uiteindelijk vooraan in de race zal mengen,” blikt Alonso vooruit naar de race. “Ze hebben zo’n groot voordeel tegenover de rest. Ik weet niet welke race het vorig jaar was waarin hij laatste startte omdat hij van motor moest wisselen en uiteindelijk tweede finishte of zelfs de race won. Ik denk dat er ook hier geen twijfel over bestaat dat hij op het podium zal staan, dat op zijn minst.”