Charles Leclerc maakt zich zorgen: “Red Bull bevindt zich op een andere planeet!”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de kwalificatie reed Charles Leclerc de tweede tijd, wat door een gridstraf een twaalfde plek op de startgrid wordt. Op zich een behoorlijke kwalificatie dus voor Leclerc maar de Monegask maakt zich zorgen over het tempo van Red Bull.

Voor aanvang van de kwalificatie wist Leclerc door zijn gridstraf al dat hij in het beste geval van op P11 aan de race zou kunnen beginnen. Waarschijnlijk hield Leclerc zelfs rekening met P13, wetende dat beide Red Bulls tijdens de kwalificatie waarschijnlijk sowieso sneller zouden zijn.

Met een twaalfde plaats op de startgrid is Leclerc dan ook best tevreden, al maakt hij zich vooral zorgen over de algemene snelheid van Red Bull. Leclerc was tijdens de kwalificatie immers anderhalf tiende trager dan Perez maar die was op zijn beurt bijna een halve seconde trager dan Verstappen alvorens de Nederlander af te rekenen kreeg met een technisch probleem in Q2.

“Ben ik blij? Ja en nee,” vertelde Leclerc na afloop. “Langs de ene kant is dit op het vlak van snelheid een zeer moeilijk weekend voor ons.”

“Maar ik ben wel zeer tevreden over mijn rondje. Ik denk dat ik alles eruit gehaald heb. Het was echt zeer, zeer op de limiet.”

“Langs de andere kant bevindt Red Bull zich momenteel op een andere planeet en ondervinden wij wat problemen. We moeten blijven pushen maar dat is ook wat we als team doen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print