Esteban Ocon: “Twee keer de muur geraakt tijdens mijn snelste ronde”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Na afloop van de kwalificatie liet Esteban Ocon weten dat hij tijdens zijn snelste ronde maar liefst twee keer de muur raakte. Ocon bleef echter volgas gaan en dat zag hij beloond worden met een zevende tijd. Door de gridstraf voor Leclerc zal Ocon zelfs als zesde aan de race mogen beginnen.

“Ik ben nog steeds naar lucht aan het happen, het was een stressvolle kwalificatie,” vertelde Ocon meteen na afloop van de kwalificatie. “De marges zijn hier zo klein terwijl je hier erg hard moet pushen en veel risico’s moet nemen.”

“Ik heb tijdens mijn snelste ronde twee keer de muur geraakt, in de eerste en de laatste bocht. Ik dacht dan ook dat het erop zat, ik dacht dat ik iets gebroken had. Ik bleef echter volgas gaan met het idee dat ik het wel zou voelen als het niet oké was.”

“Mijn tijd heb ik alsnog verbeterd. Ik denk dat dit het maximaal haalbare was. Ik ben blij met mijn rondje, blij met hoe we de wagen verbeterd hebben tussen de derde oefensessie en de kwalificatie. De derde oefensessie voelde immers niet goed aan. Dit is duidelijk een stap vooruit in vergelijking met Bahrein en ik hoop dat we tijdens de race een goed gevecht zullen hebben met de andere wagens.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print