Lewis Hamilton: “Ik heb geen vertrouwen in de wagen, ik voel me er niet mee verbonden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Met een achtste tijd moest Lewis Hamilton tijdens de kwalificatie duidelijk zijn meerdere erkennen in teamgenoot George Russell die een vierde tijd reed. Allebei winnen ze op de startgrid echter een plaats door de gridstraf voor Leclerc. Hamilton heeft naar eigen zeggen niet voldoende vertrouwen in de wagen om beter te presteren.

“Uiteraard heeft George het geweldig gedaan,” antwoordde Hamilton toen hem gevraagd werd of de performance van Russell een bemoedigend signaal was voor Mercedes. “Geweldig dus, een geweldig resultaat voor hem, hij slaagde erin om de wagen op een andere plaats te krijgen dan ik.”

“Ik worstelde met de performance uit de wagen te krijgen. Het ligt vooral aan mij. En ja, tegen hoge snelheid is de wagen een beetje onstabiel, mijn afstelling van de wagen.”

Hamilton liet verstaan dat de afstelling van zijn wagen en die van Russell enigszins verschilt.

“Ja, die is een beetje anders,” aldus Hamilton. “Het is gewoon één specifiek iets dat ik anders heb gedaan maar misschien is het oké voor de race, laat ons hopen.”

“Het is wat het is. George deed het geweldig goed, ik ben blij dat hij daar vooraan op de tweede startrij staat. De wagen beschikt duidelijk over performance. Ik voel me gewoon niet verbonden met de wagen. Wat ik ook doen, wat ik ook verander, ik krijg geen vertrouwen in de wagen. Ja, ik zit wat op een dwaalspoor.”