Lando Norris: “Ik heb het team in de steek gelaten”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

McLaren-rijder Lando Norris ging tijdens Q1 in de fout door tegen de muur te rijder. Norris zijn kwalificatie zat er daardoor op en hij heeft dan ook het gevoel dat hij het team in de steek heeft gelaten.

Na twee weken vol speculaties over Lando Norris en een mogelijk vervroegd vertrek bij McLaren was het aan Norris om deze keer niet met woorden maar met daden te antwoorden. Het was iets waarin hij niet slaagde want door tegen de muur te rijden in Q1 beschadigde hij de wagen en werd hij meteen uitgeschakeld.

“Het was een domme fout die ik om eerlijk te zijn niet hoor te maken,” vertelde Norris tegenover de media in de paddock. “Ik heb daarvoor snel de prijs betaald. Dit is zo frustrerend.”

“Het is teleurstellend want het heeft me een kans gekost om in Q3 te geraken. Ik zou waarschijnlijk erg makkelijk in Q2 geraakt zijn en mogelijk ook in Q3. Ik heb het team in de steek gelaten, dit is zo frustrerend.”

Dat McLaren in Jeddah een heel stuk competitiever is bewees teamgenoot Oscar Piastri door de negende tijd te rijden. Door de gridstraf voor Leclerc start de Australische teamgenoot van Lando Norris als achtste.