Fernando Alonso: “Starten op de eerste startrij is leuk maar we gaan niet met Sergio Perez voor de overwinning kunnen strijden”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Door de gridstraf voor Charles Leclerc mag Fernando Alonso mee van op de eerste startrij aan de race beginnen. Alonso is echter realistisch en hij verwacht niet dat hij tijdens de race met Perez en Red Bull zal kunnen strijden.

“We moeten over het algemeen zeer tevreden zijn dat we op de eerste startrij vertrekken,” vertelde Alonso na afloop van de kwalificatie. “Om ons opnieuw in Q3 te zien strijden is erg positief.”

Ondanks het feit dat Alonso de race van op de eerste startrij zal mogen aanvatten gaat hij er niet van uit dat hij voor de overwinning zal kunnen strijden.

“Ik weet het niet maar ik denk niet dat we ons al in die positie bevinden,” antwoordde Alonso toen hem werd gevraagd of hij kans maakt om Perez te verslaan.

“Dat is niet ons doel, om te strijden voor de overwinning met Checo. Puur op basis van de snelheid denk ik dat Red Bull buiten categorie is, ik denk dat we ons meer op de teams achter ons op de grid moeten focussen.”

“Ik wil niet pessimistisch klinken maar wanneer je naar de snelheid tijdens de oefensessies kijkt, en in Bahrein, dan moeten we eerlijk tegenover onszelf zijn en toegeven dat Red Bull wat voorsprong op ons heeft.”

“Verschillende teams bevinden zich echter dicht bij elkaar het zal interessant zijn om te zien wat dat tijdens de race geeft, het wordt zeker en vast een interessant gevecht. Ferrari zal zeer sterk zijn, Mercedes is sterk en ook Alpine is hier snel.”