Sergio Perez na veroveren polepositie: “Ook ik kreeg na mijn snelste ronde plots een probleem”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Nadat Max Verstappen in Q2 sneuvelde door een technisch probleem slaagde Sergio Perez erin om de polepositie te veroveren maar ook Perez had nadien een probleem.

Sergio Perez zijn eerste snelle ronde in Q3 bleek uiteindelijk snel genoeg voor de polepositie. Die eerste snelle run was dus cruciaal voor het veroveren van de pole want Perez gaf na afloop van de kwalificatie toe dat hij later een probleem had.

“Dat rondje maximaliseren was zeer belangrijk want we hadden een probleem tijdens de ultieme snelle run. Het was belangrijk omdat het circuit verbeterde,” vertelde Perez na afloop van de kwalificatie. “Het is jammer voor Max want hij was heel het raceweekend zeer sterk.”

Perez hoopt dat hij morgen geen technische problemen kent en waarschuwt Red Bull ook dat de betrouwbaarheid van de RB19 verbeterd moet worden.

“Hopelijk kunnen beide wagens morgen voor de overwinning strijden maar je weet nooit met deze wagens, de betrouwbaarheid kan je plots op ieder moment in de steek laten,” aldus Perez.