Max Verstappen start op P15 na technisch probleem: “Maar we geven nooit op!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voor Max Verstappen draaide de kwalificatie voor de GP van Saoedi-Arabië uit op een ontgoocheling. Hij kreeg in Q2 immers af te reken met een technisch probleem en zal de race als vijftiende moeten aanvatten. Verstappen is immers vastberaden om tijdens de race terug te vechten.

“De aandrijfas is gebroken, dus dan houdt het op,” vertelde Verstappen na afloop volgens zijn officiële website. “Bij het uitkomen van bocht tien zat ik al een tijdje vol gas. Opeens verloor ik de aandrijfas. Ik kan er niks anders van maken nu. Heel irritant dat dit nu gebeurt. We hadden tot nu toe een heel goed weekend. Elke sessie ging heel goed.”

“Het zal wat moeilijker worden om naar voren te rijden. Maar het draait nu allemaal om punten scoren. Natuurlijk had ik liever meer vooraan gestaan, maar daar kunnen we nu niks meer aan veranderen. Dus nu moet je het gewoon accepteren en proberen om morgen het beste ervan te maken.”

Verstappen maakt zich ondanks het technisch probleem echter geen zorgen, al beseft Verstappen uiteraard ook dat technische problemen niet al te vaak mogen voorvallen.

“Nee, het is niet iets waar ik me zorgen om maak. Maar het mag natuurlijk niet gebeuren. Dus we moeten wel even gaan analyseren waarom het wel is gebeurd. Nu moeten we de auto uit elkaar halen en proberen om de oorzaak te vinden,” aldus Verstappen die vervolgens wordt gevraagd of hij zijn race van vorig jaar kan herhalen. Toen won Verstappen van op P14 alsnog de race.

“Niks is onmogelijk. Ik denk dat de snelheid er wel in zit, dus dat is natuurlijk wel positief,” blikt Verstappen vooruit naar de race. “Alleen denk ik dat het hier iets lastiger is om in te halen dan op Spa en om niet te veel tijd te verliezen. Maar zoals ik zei: je weet het nooit. Alles is mogelijk op dit circuit. We hebben veel gekke dingen gezien. Maar als we realistisch blijven, zal het moeilijk worden. Een overwinning is lastig, maar we geven nooit op.”